Očalne leče za daleč

Miopija ali kratkovidnost je najpogostejša refrakcijska napaka očesa. V zadnjih letih se je število ljudi z miopijo še povečalo in čeprav točnega vzroka ne poznamo, predvidevajo, da je porast posledica pretirane uporabe računalnikov in ostalih digitalnih naprav.


Kadar govorimo o kratkovidnosti, vidimo dobre bližnje predmete, medtem, ko oddaljene predmete vidimo megleno. Ljudje, ki so kratkovidni jim težave povzroča vožnja avta, podnapisi na televiziji,…


O kratkovidnosti govorimo, kadar je očesno zrklo predolgo glede na zbiralno moč roženice in očesne leče, ali pa kadar je roženica preveč ukrivljena Do kratkovidnosti pride, kadar je očesno zrklo predolgo glede na zbiralno moč roženice in očesne leče, ali pa kadar je roženica preveč ukrivljena. V tem primeru se svetlobni žarki zberejo pred mrežnico.


Očala so hitra in preprosta rešitev za kratkovidnost. Ali moramo očala nositi ves čas, ali ne, je odvisno od višine dioptrije (vožnja z avtomobilom, šolske obveznosti, TV). Kadar govorimo o kratkovidnosti, se predpišejo konkavna korekcijska stekla.

Naroči se na kontrolo vida