BREZPLAČNA KONTROLA VIDA

Testiranje vida še nikoli ni bilo lažje in cenejše. Pri nas vas pričaka popolnoma nova revolucionarna digitalna tehnologija, ki vam prihrani čas in denar. Kontrola vida je brezplačna ne glede na to, ali se odločite za nakup očal ali ne.

Enostavna rezervacija termina na naši spletni strani.

Enostavna rezervacija termina na naši spletni strani. Kontrole vida izvajamo vsak delavni dan. Poiščite zavihek »prijavi se na kontrolo vida« ter izberite termin, ki vam ustreza. Če se želite samo oglasiti brez predhodne rezervacije, imamo vedno vpadne ure ves dan in redko imamo čakalne dobe.
Naroči se na kontrolo vida

Kako poteka kontrola vida?

Kontrolo vida izvajamo na računalniško vodeni sodobni aparaturi. Gre za popolnoma novo revolucionarno tehnologijo, ki prihrani čas in denar. Ker je kontrola računalniško vodena, je človeška napaka izničena

 • 1
  Naši strokovnjaki preverijo obstoječo dioptrijo v vaših očalih, ki jih trenutno nosite
 • 2
  Sledi objektivna binokularna refrakcija, s katero izvedemo nebolečo objektivno meritev dioptrije na daleč. Preverjamo vašo kratkovidnost ali daljnovidnost.
 • 3
  Sledi subjektivna refrakcija, pri kateri sodelujete tudi vi. Določi se točna dioptrija na daleč in blizu, morebitni astigmatizem(cilindri), izmerimo vmesne razdalje ter preverimo starostvo daljnovidnost (bralno dioptrijo).
 • 4
  Opravi se tudi test binokularnega vida oziroma sodelovanje obeh očes, kar omogoča globinski vid.
 • 5
  Naši strokovnjaki ne morejo vplivati ​​na kontrolo vida, temveč ga nadzorujejo napredni računalniški sistemi. Po opravljeni kontroli vida naši optometristi predpišejo dioptrijo za očala.

Če se slučajno sprašujete

Naše kontrole vida so popolnoma brezplačne, ne glede na to ali se odločite za nakup očal ali ne.
Naše kontrole vida izvajamo z naprednimi računalniško vodenimi napravami (Topcon) s pomočjo usposobljenih svetovalcev. Človeška napaka je v tem primeru izničena, rezultati meritev pa točni. Naši diplomirani optometristi (Bacc. Ing Optometry) niso fizično prisotni v naši optiki, temveč delajo na daljavo, da analizirajo rezultate kontrole vida in predpišejo očala. Po opravljeni kontroli, vse rezultate meritev posredujemo našim optometristom, ki na podlagi vaše obstoječe dioptrije in novo pridobljene dioptrijo predpišejo prava očala za vas. Če se morate obrniti na enega od naših optometristov, lahko to storite preko e-maila.
Mi vam nudimo le kontrolo vida, po kateri rezultate meritev posredujemo našim diplomiranim optometristom, te pa predpišejo očala. Namen kontrole vida je predpisati dioptrijo za očala za daljavo ali bližino, očala za delo, predpis dioptrije za progresivna očala ter strokovno svetovanje pri izbiri ustreznih korekcijskih okvirjev in stekel za izmerjeno dioptrijo. Če potrebujete obsežnejši preglede oči, izdajo potrdila za podaljšanje vozniškega izpita, diagnozo vseh vrst očesnih bolezni, pregled očesnega ozadja, vam priporočamo, da obiščete okulista/oftalmologa.
Da, dobre prakse iz tujine kažejo, da je natančnost kontrole vida z računalniško vodeno aparaturo Chronos enakovredna rezultatom, ki jih opravite s tradicionalnim optometrističnim pregledom. Zagotavljamo visoko natančnost kontrole, vendar imamo tudi omejitve storitev. Kontrolo vida lahko opravimo le tistim z normalnim vidom brez očesnih bolezni (t.j. 80-90% vseh ljudi). Računalniško kontrolo vida ne moremo opraviti mlajšim od 13 let, slabovidnim na eno ali ob očesi, v primeru cyl višjega od -4.00 Dpt, razliki v Dpt R/L več kot 2.00 Dpt, klientu s strabizmom na enem očesu. V tem primeru dorečemo termin za kontrolo vida ob prisotnosti optometrista.
Ne, preglede oči opravljamo le za očala.
Poslali vam jih bomo v 24 urah po naročilu očal pri nas. Pošlje se preko SMS-a na telefonsko številko, ki ste jo vnesli pred kontrolo vida ali na e-mail. Brez naročila na očal, ne izdajamo rezultate meritev, ker so naše kontrole vida brezplačne, naši diplomirani optometristi, pa šele po naročilu očal opravijo analizo in predpišejo očala. Kontrola vida je opravljena za predpis očal, zato je ni mogoče uporabiti za naročilo kontaktnih leč. Jakosti so običajno različne za očala in kontaktne leče.
Kontrola vida traja približno 10 minut.
Ne, tega ne ponujamo. Če imate zdrave oči, nimate sladkorne bolezni ali drugih težav z očmi, fotografija očesnega dna običajno ni potrebna.
Da, lahko uporabite izvid drugega optika, vendar svetujemo, da ni starejši od 1 leta.
Imamo starostno omejitev 13 let. Med 13. in 17. letom je potreben spremljevalec.
Ne, ne opravljamo izpitov za vozniško dovoljenje in ne izdajamo potrdil o vozniškem dovoljenju.
Očesni pregled je lahko preklican, ker naši računalniški sistemi zaznajo odstopanja, ki niso normalna. Računalniško kontrolo vida ne moremo opraviti mlajšim od 13 let, slabovidnim na eno ali ob očesi, v primeru cyl višjega od -4.00 Dpt, razliki v Dpt R/L več kot 2.00 Dpt, klientu s strabizmom na enem očesu. V tem primeru dorečemo termin za kontrolo vida ob prisotnosti optometrista.